Takläggare: “Tänk på färgval till din takmålning”

Takläggare: “Tänk på färgval till din takmålning”

När du ska genomföra en takmålning så är det inte bara viktigt hur snyggt det kommer att bli efteråt. Det är också viktigt att du tänker på vad du faktiskt vill ha ut av en takmålning. Att tänka på att den ska klara hårt väder, olika medel vid taktvätt och att du inte ska behöva vara rädd för att den ska slitas efter bara ett kort tag efter din takmålning.

Om färg
Pigmentet i en färg till din takmålning är det som bestämmer vilken nyans och färg som ditt tak ska bli. Pigmentet ska du välja efter hur täckande du vill att din takmålning ska bli, vill du att den ska vara ganska genomskinlig så att den naturliga färgen lyser igenom? Eller vill du ha en helt ny kulör efter din takmålning?

Bindemedel kommer det också att finnas i färgen till din takläggning , det är det ämne som gör att pigmentet ska sitta kvar och beroende på vilket pigment det är så kommer det avgöra hur länge färgen kommer sitta kvar och hur tålig din yta ska bli efter din takmålning. Hade det inte funnits något bindemedel så hade det inte färgen kunnat fästa på ditt tak när du genomför din takmålning.

Väderleken i ditt område
När du ska genomföra en takmålning så kan det vara bra att tänka på vilket väder som är vanligt där du bor, vissa områden är nämligen mer benägna att ha sol eller regn eller hårda vindar. Du vill att din takmålning ska hålla länge och är det så då att ditt ta ofta utsätts för stark och varm som så ska du ta en färg som inte bleknar så fort. Bor du däremot i ett område där det förekommer mycket regn så ska du välja en färg till din takmålning som håller för detta.

Det här kan din lokala färgbutik hjälpa dig med när du ska handla färg till din takläggare, bolla lite med dom om vad det är för egenskaper på just den färg som du funderar på och räkna in alla olika faktorer som kan göra att din takmålning kommer hålla lång tid framöver.

Färgåtgång
Det är inte alltid lätt att veta hur mycket färg som kommer att gå åt till din takläggare Stockholm, det är nämligen så att vissa tak suger upp mycket mer färg än andra och man får nästan höra lite med en firma som jobbar med takmålning vad dom tror. Annars så kan nog din lokala färghandlare också lite om de olika underlagen på ditt tak och hur mycket färg du behöver till det.